SALEWA BIVAC

The Bivac bistrot has been built in the space in front of the entrance to the rock gym at the Salewa complex. This small independent building, partially set underground uses a restricted palette of simple materials that allude to the client’s highly sensitive approach to the environment.

INFO

Location
Via Waltraud Gebert Deeg 4, Bolzano

Client
Oberalp S.p.A.

Project: 2011
Realization: 2012

Area
150 sqm

Professional service
Concept
Site supervision

Design team
Filippo Pagliani, Michele Rossi
Elisa Taddei(Project Leader)
Alice Cuteri, Alessandro Rossi
with Cino Zucchi Architetti

Photo
Andrea Martiradonna

The glazed walls that run along the south and west sides face onto an external restaurant area covered by a pergola and edged by two pools of water that insert the design into the landscape, making it particularly pleasant place to sit outdoors in this part of the building in direct communication with the building for the Salewa Headquarters. The roof is planted and becomes a single entity with the adjacent hillside.

The vertical opaque parts are in exposed concrete and are embraced by large windows from the bar area on the west of the building. The interior is developed as an open-planned layout that houses a bar-area and restaurant. Everything revolves around the block in reinforced concrete that encloses the small kitchen.