VIALE PIAVE

The project for the refurbishment of this apartment in a building from the late fifties situated in the centre of Milan envisaged a complete redefinition of the entire floor’s layout. The project is characterized by the themes introduced by the sequence and structure of the materials used that intend to be a tribute to the school of Albini. The whole apartment’s custom-made furniture realised using ceramic, metal and wood is a reinterpretation of the revisited architectural language of those years in a contemporary key, and is characterized by the sequence of bookcases, doors and fitted and non-fitted pieces of furniture leading from one area to the next. All environments of the flat are linked by the bleached oak flooring, with the exception of the kitchen and the bathrooms, where the use of contemporary Sicilian ceramics imparts a note of freshness and brightness.

INFO

 

Location
Viale Piave, Milan

Client
Private

Project: 2009
Realization: 2010

Area
180 sqm

Professional service
Concept
Site supervision

Design team
Filippo Pagliani, Michele Rossi
Alice Cuteri

Suppliers
Custom Furniture
Eugenio Tiziani, Varese

Photo
Andrea Martiradonna